Mød dine undervisere på Parkdiplomuddannelsen

Teamet af undervisere på den grønne diplomuddannelse har alle et højt, fagligt niveau og er kendte kapaciteter inden for hvert deres område. Du kan møde nogle af dem her

 

Underviser på modulerne Bæredygtighed i grøn praksis og Materialer og metoder i et bæredygtigt perspektiv

Anne Katrine Sand Rasmussen

Faglig baggrund

Anne er uddannet landskabsarkitekt fra Københavns Universitet (2022). Anne har i perioden 2018-2021 været ansat som projekterende landskabsarkitekt i det private erhvervsliv og har erfaring fra både tegnestue og konsulenthus.

Hovedinteresser

Anne interesserer sig for bæredygtighed og grøn omstilling og fokuserer på emner som cirkulær landskabsarkitektur, biodiversitet og klimatilpasning. Anne er især optaget af, hvordan den grønne omstilling omsættes fra teori til praksis, og arbejder for at skabe sammenhæng mellem landskabsfagenes uddannelse og opgaveløsningen i erhvervet. Anne interesserer sig desuden for formidling og videnskabsteori og finder det interessant at diskutere spørgsmål som naturforståelse og etik inden for landskabsfagenes rammer.

Underviser på Skovskolen

I Annes undervisning klædes de studerende på til at forstå og reflektere over begreber om bæredygtighed og fundere dem i praksiseksempler. Som underviser fokuserer Anne på at skabe rum for at diskutere aktuelle emner, metoder og materialer på tværs af interesser og faglig baggrund. Derfor er undervisningen baseret på både gæsteforelæsninger, gruppediskussioner og case-studier, som bringer de studerendes egne erfaringer i spil og sætter dem i relation til nye problemfelter og viden.

 

 

 

 

 

 

Underviser på modulerne Driftsstyring og Afgangsprojekt 

Faglig baggrund

Christine er uddannet landskabsarkitekt fra Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole i 1997 og har en ph.d. i Parkforvaltning (2008). I perioden 2006-2018 har Christine været ansat i Københavns Kommune, som hhv. strategisk planlægger (2006-10), parkforvalter (2011-14) og enhedschef i Byens Drift (2014-18).

Hovedinteresser

Christine interesserer sig for udvikling og ledelse i parkforvaltningen, med særligt fokus på praksis i de kommunale parkforvaltninger. Det er i særlig grad spørgsmålet om, hvordan vi sikrer udvikling og kvalitet i de grønne områder igennem det daglige arbejde i forvaltningen, der optager Christine. Det perspektiv foldes ud både i undervisning i ’Driftsstyring’ på parkdiplomuddannelsen og gennem undervisning og udviklingsprojekter i forbindelse med Skov- og landskabsingeniør- og Have- og parkingeniør-uddannelserne. 

Studieleder

Parkdiplom-uddannelsen er den eneste efteruddannelse på bachelor-niveau, som har et specifikt fokus på den grønne sektor. Christine er studieleder på uddannelsen og har som sådan ansvaret for den daglige drift/administration og udvikling af uddannelsens kurser mm. Udviklingsarbejdet tager udgangspunkt i et samarbejde med sektorens interessenter fx faglige foreninger og enkeltorganisationer, således at uddannelsen til stadighed tager udgangspunkt i de konkrete behov, som opleves i praksis.

 

 

Underviser på modulet Forvaltning af bynatur

Maja Steen Møller - underviser på Pardiplomuddannelsen

Faglig baggrund

Maja Steen Møller er uddannet arkitekt fra KADK (2007) med en kandidat i landskabsarkitektur (2010) og en ph.d. i landskabsarkitektur og planlægning (2019) fra Københavns Universitet. Maja har arbejdet med forskning og undervisning siden 2010.

Hovedinteresser

Inkluderende planlægning og forvaltning af bynatur og udvikling af bæredygtige byer, er noget af det, Maja interesserer sig for. Tilgængelige og demokratiske beslutningsprocesser, som funderes i landskabets særlige potentialer, samt forskellige aktørers og samfundets ønsker og behov er emner, hun fokuserer på. Maja har for eksempel arbejdet med præferencestudier inden for menneskers oplevelser i bynaturen – viden, som skal oplyse beslutningstagere og hjælpe til bæredygtig udformning af naturen i vores byer.

Underviser på Skovskolen

Teorien funderes i praksiseksempler. Som underviser fokuserer Maja på at skabe rum for at diskutere aktuelle problemer, metoder m.m. med sine studerende. Derfor er undervisningen baseret på diskussioner, som bringer de studerendes egne erfaringer i spil i forhold til den præsenterede teori og problemstilling, og som åbner op for nye perspektiver og refleksioner.

 

 

Underviser på modulet Klimatilpasning ved hjælp af grønne teknologier

Faglig baggrund

Marina er professor MSO, Landskabsarkitektur og planlægning, Københavns Universitet.

Hovedinteresser

Marina vil gerne udvikle og dokumentere naturbaserede løsninger til klimatilpasning, miljøbeskyttelse og fremme af biodiversitet i byerne. Det sker fx gennem

  • ’Dobbeltporøs Filtrering’, som er en patenteret og markedsført teknologi til rensning af regnafstrømning. P.t. pågår videreudvikling til rensning af gråvand og røggaskondensat
  • ’Smart infiltration i lerjord’ hvor jordens heterogenitet udnyttes
  • ’Bio-LAR’, der er landskaber designet til både at håndtere regnafstrømning og forbedre naturkvaliteten
  • ’Grøn Klimaskærm’ for håndtering af regnafstrømning i elementer placeret over jorden ved hjælp af evapotranspiration

Samarbejde og innovation

En interesse er også, hvordan naturbaserede løsninger kan integreres og implementeres i byerne i bred forstand. Det handler for eksempel om at kortlægge de barrierer og udfordringer, der er i det fysiske miljø og blandt aktørerne. Og om at foreslå metoder til samarbejde og innovation, byplanlægning og beslutningstagning, og om test af løsninger og videndeling.

Øvrige ansvarsområder

Foruden at undervise på parkdiplomen er Marina ansvarlig for masteruddannelserne 'Urban Ecosystems - structures, functions and design' på KU, og 'Urban Water Management' i regi af SDC i Kina. Hun er også vejleder for flere ph.d.-studerende.

 

 

Michael Hasse Schacht underviser i fagområdet ledelse og organisation på Parkdiplomuddannelsen

Michael Hasse Schacht underviser på Parkdiplomuddannelsen

Faglig baggrund

Master in Public Governance. HD(O) og Officer,
Erfaring fra Forsvaret, HR konsulent i Rockwool International, Training Manager i Nilfisk-Advance, Business Unit Manager i FLSmidth.

Interesseområder

Michael underviser i projektledelse og ledelse, fokus er på at professionalisere projektledelsesfaget i organisationerne, så den generelle projektmodenhed højnes. Ledelsesundervisningen fokuserer på at tilpasse ledelsesfaget, så det kan bidrage til de nye dagsordner inden for bæredygtighed og cirkulær økonomi. Michael følger specielt med i udviklingen af ledelse i organisationer, hvor der ikke er tydelige hierarkier.

 

 

 

 

 

Underviser på modulet Klimatilpasning ved hjælp af grønne teknologier

Faglig baggrund

Ole Fryd er uddannet civilingeniør i arkitektur & design fra Aalborg Universitet (2005) og har en ph.d. i byplanlægning fra Københavns Universitet (2011). I perioden 2012-2016 var Ole ansat som adjunkt ved University of Melbourne i Australien.

Hovedinteresser

I sit arbejde udforsker Ole potentialer for integreret byplanlægning og bæredygtig håndtering af byens vandressource med særlig fokus på synergien mellem landskabsbaseret regnvandshåndtering og realiseringen af byers strategiske udviklingsmål.

Bæredygtig byudvikling

I samarbejde med kollegaer på Københavns Universitet, samt rådgivere og embedsmænd arbejder Ole mod en bæredygtig byudvikling. Denne udvikling skal dels tage udgangspunkt i en forståelse for vandets kredsløb og samhørighed med byens grønne områder, dels søge at imødekomme globale udfordringer som klimaforandringer og stadig større byområder.

 

 

Underviser på modulerne
Bytræer: Projektering og etablering 
Drift og forvaltning af bytræer

Se også Bytræseminaret

Oliver Bühler underviser bl.a. på Parkdiplomuddannelsen

Faglig baggrund

Oliver Bühler er studielektor på Skovskolen. Som uddannet planteskolegartner har Oliver Bühler også stor erfaring med den praktiske side af produktion, plantning og pleje af træer og buske. Den akademiske uddannelse omfatter en grad som Diplom-Ingenieur i havebrug fra University of Applied Sciences i Berlin med speciale i urban havebrug, suppleret med en grad som cand. hort. fra det tidligere KVL.

Hovedinteresser

I sin forskning fokuserer Oliver Bühler på bytræers udfordrende vækstvilkår, og søger at udvikle værktøjer, som forbedrer deres trivsel. Han beskæftiger sig især med bytræers følsomme vandbalance, sygdomme og skadevoldere, træartsvalg, substrater og etableringsmetoder. Oliver arbejder derudover med vekselvirkningerne mellem den grønne infrastruktur og byklimaet. Forskningen flyder ind i undervisningen, både på Parkdiplomuddannelsen og på studiet til Urban landskabsingeniør, hvor Oliver Bühler er ansvarlig for kurset 'Planter og plantevækst i byen' (15 ECTS).

Oliver Bühler har ansvar for bytræarboretet i Hørsholm, en enestående samling af træer til byformål. 
Se Oliver Bühlers forskningsprofil