Klimatilpasning ved hjælp af grønne teknologier
Mangler du viden om teknologier og løsninger, når du planlægger i byens rum? Har du brug for inspiration til løsninger i stor eller lille skala? Vil du gerne vide mere om kystområder, LAR (Lokal Afledning af Regnvand) og behovet for integrerede løsninger? Så er dette kurset for dig.
Teoretisk sætter kurset fokus på klimaforandringer og tilpasningsstrategier. Vi gennemgår LAR-teknologier, herunder vandrensningsteknologier og lovgivning og sætter LAR-løsninger i sammenhæng med bæredygtig byudvikling samt analyse, planlægning og implementering.
Kurset vil kombinere praktiske diskussions-, dimensionerings- og designøvelser samt ekskursioner. Du kommer også med på Skovskolens klimakonferencen om KlimaXtremer som en del af kurset. Efter kurset har du opnået viden om klimaændringer i Danmark og internationalt, samt aktuelle tilpasningsstrategier og byrelaterede udfordringer som oversvømmelser, tørke, varmeøeffekt, og biodiversitet.
Kurset giver dig konkret viden om byens over- og underjordiske vandsystemer samt grønne teknologier til klimatilpasning af byer, herunder landskabsbaserede metoder til regnvandshåndtering. Udover specifikke planlægnings- og designaspekter omfatter kurset teknisk dimensionering af elementer, viden om vands bevægelse og magasinering i jord, plantevalg, drift, vandets kvalitet, rensemuligheder, og økonomi.
Kurset lærer dig med andre ord at vurdere udfordringer i forhold til klimatilpasning på by- og projektniveau, teste og vurdere lokale forhold fx jordbundsforhold, biodiversitet, mikroklima, m.v. samt at udvælge passende grønne teknologier til at forbedre disse.
Med dette modul er den professionelle praktiker i stand til at gå ind i diskussionen om klimatilpasning af danske byer, vurdere effekter af grønne teknologier i byen og selv planlægge og designe grønne løsninger.
Kurset henvender sig til alle, som arbejder med klimatilpasning i byer, så vel i stor som lille skala og både med planlægning og myndighed – landskabsarkitekter, ingeniører, miljøteknologer, geologer, geografer, biologer m. fl.
Undervisningen på modulet er fordelt på 3 undervisningsblokke à 2-3 dage. Modulet svarer til ca. 275 studiearbejdstimer og et pensum på ca. 850 sider. Modulet er på 10 ECTS-point. Til projektarbejdet indgår vejledning.
Kursusdatoer:
18. – 20. april 2023
9.-11. maj
11. maj deltager vi på Skovskolens Klimakonference, der er inkluderet i prisen. Du vil automatisk blive tilmeldt konferencen)
31. maj – 1. juni 2023
Aflevering 14. juni 2023
Eksamen uge 26 2023
Tilmeldingsfrist:
25. marts 2023
Tilmeldingsfrist
25. marts 2023
Deltag via Parkdiplomuddannelsen
8 kursusdage kr. 12.500 inkl. forplejning
Kurset er momsfrit.
Overnatning kan tilkøbes for 600 kr./nat (ekskl. moms), som faktureres særskilt efter modulets afholdelse.
Omstillingsfonden giver i øjeblikket op til 10.000 kroner i støtte til dig, der vil tage en diplomuddannelse.
Se her, hvem der kan søge
Deltag som enkeltfagskursist
8 kursusdage kr. 15.500
Undervisningen er momsfri, men fakturaen vil udspecificere forplejningen med moms.
Overnatning kan tilkøbes for 600 kr./nat (ekskl. moms).