Bearbejdelse af dronedata i GIS
På kurset lærer du at udarbejde og anvende dronedata til brug i skov-, landskabs- og parkforvaltning.
Du lærer bl.a. at installere og opsætte programmer til bearbejdelse af dronedata samt at definere og planlægge flyvning til indsamling af data. Du lærer at anvende forskellige værktøjer til udarbejdelse af produkter fra luftfotos, ligesom du trænes i at forklare valg af funktioner i forskellige sammenhæng af databearbejdelse.
Kursets indhold
På kurset får du kendskab til planlægning, højder, overlap, Ground Control Points, Ortofoto, Point Cloud, DTM, DSM, Rasterbånd, spektrale foto, NVDI.
Kurset omfatter:
- Planlægning af optagelse af UAV data hhv. RGB og spektrale fotos samt LIDAR
- optagelse af data med UAV (afhænger af vejret)
- Udarbejdelse af Ground Control Points
- Udarbejdelse af orthofoto med RGB og spektrale da-tasamt Point Cloud
- Validering af data
Kurset giver 5 ECTS og samlæses med studerende fra Skovskolens uddannelser (Skov- og landskabsingeniør og Urban landskabsingeniør). Der arbejdes med ”flipped learning” dvs. egen forberedelse med læsning, se videoer og afprøvning af mindre opgaver inden undervisning. Undervisningen består af en kort forelæsning efterfulgt af en case, som der arbejdes med i grupper. Case-arbejdet kræver, at man forbereder sig til undervisningen.
I alt er timenormen for kurset 60 timer, hvoraf 20 timer er forberedelse mens resten er forelæsninger og øvelser. Det forudsættes desuden, at du bruger tid på selvstudie og forberedelse inden undervisningsdagene. Som en del af kurset udarbejdes en portfolio bestående af en række mindre opgaver.
Som Parkdiplom-kursist afsluttes kurset ved at du afleverer en skriftlig opgave på 8-10 sider, hvori du redegør hvordan droner og dronedata kan indgå og anvendes i din egen praksis, herunder reflekterer over din portfolio og kursets anvendelighed i relation hertil.
Eksamensformen er bedømmelse af portfolio og den skriftlige opgave.
Det er en forudsætning for at følge kurset, at du har deltaget i Basiskursus i QGIS eller har tilsvarende forudsætninger fra praksis. Der skal redegøres for dette ved ansøgning til kurset.
På kurset medbringes egen computer, hvor der skal installeres programmer inden første undervisning. Det anbefales, at computeren er en Windowscomputer.
Du kan i øjeblikket ikke tilmelde dig dette modul.
Som parkdiplomstuderende:
Onlinekursus kr. 7.010
Kurset er momsfrit.
Som kursist uden eksamen:
Onlinekursus kr. 10.670
Omstillingsfonden giver i øjeblikket op til 10.000 kroner i støtte til dig, der vil tage en diplomuddannelse.
Se her, hvem der kan søge