Bushcraft og håndværk

Træarbejde med træspåner og stemmejernMed modulet Bushcraft og håndværk kan du fordybe dig i håndens værk. Hvis du er drevet af det simple liv i naturen og nysgerrig på at lære mere om, hvordan håndens arbejde kan bruges i friluftslivet, er modulet Bushcraft og håndværk oplagt for dig.

Modulet finder sted i efteråret og tager afsæt i teori om håndværk i friluftsliv. Du får mulighed for at udvikle dine konkrete færdigheder. Du lærer for eksempel om:

  • Værktøj, træsorter og håndværksteknikker
  • Håndens arbejde og læreprocesser i friluftslivet 
  • Hvordan du fremstiller det nødvendige med naturens materialer med simpelt værktøj 
  • Innovation i friluftslivet, bushcraft

Med i modulet er en 4-dages tur med fokus på bushcraft og håndværk i friluftsliv.

Hør underviser Johanne Lybecker Christiani fortælle om sin passion for hjemmelavet udstyr, når man skal på tur i Spejder Sports podcast Udefolk: 

 

Op til den mundtlige eksamen skaber du en portfolio over fremstilling af et produkt, du har fordybet dig i. Her dokumenterer du processen. Til eksamen afleverer du desuden en synopsis, hvor du reflekterer over din læreproces og håndens arbejde.

Til eksamen skal du redegøre for den håndværksmæssige tilgang til fremstilling af dit produkt og for håndens arbejde i relation til friluftsliv.

Eksamen på Bushcraft og håndværk er en gruppeeksamen, der demonstrerer jeres evne til at forevise og formidle. Eksamen består af 2 elementer:
Et skriftligt oplæg, indeholdende relevant teori, drejebog og overblik over relevante temaer, der kan udfoldes til eksamen.  
En praktisk eksamen med rigtige figuranter. Karakteren gives individuelt.

 

 

Undervisere på modulet er Johanne Christiani, Jonas Als, Jesper Hede og Mikkel Hviid.
Mød dine undervisere

 

 

  • Forudsætninger: At du har gennemført modulet Friluftsliv, pædagogik og lejrliv eller har tilsvarende erfaringer
  • Undervisning: Datoer er på vej 
  • Ansøgningsfrist: 15. oktober 2023
  • Pris: 10.000 kr.