Studieliv Skovskolen Nødebo

På Skovskolen Nødebo får du perfekte grønne rammer om din uddannelse. 

Hvordan er studiemiljøet?

Skovskolen Nødebo er et hyggeligt og nært studiested med gode rammer til dig, der er glad for naturen.

Vi har to shelterpladser, bålpladser, klatremaster, samisk kaate, træningsrum, gymnastiksal og fodboldbane. Er du til outdoor, vil du føle dig hjemme og have gode muligheder for fritidsinteresser som jagt, vandring, fiskeri, spejder, løb og MTB. Skovskolens studenterforeninger arrangerer både sociale og faglige oplevelser.

Shelterpladsen på Skovskolen

I Skovskolens Spisehus kan du købe frokost alle ugens dage. Spisehuset holder til i en af de gamle stråtækte bygninger med en god gårdhave. Kaffen er gratis! Princippet er 'Ingen kop - ingen kaffe' - så medbring din yndlingskop.

Skovskolens Spisehus

Hvert år arrangerer Skovskolens studerende Løvfaldsfest og Løvspringsfest. Fredagsbaren Flækken er det sociale samlingspunkt om studielivet på Skovskolen Nødebo.

Flækken - de studerendes bar på Skovskolen

Hvordan er undervisningslokalerne?

Skovskolen har rigtig gode rammer til undervisning både ude og inde. 

Gruppelokale på Skovskolen i Nødebo

Med naturen lige uden for døren er det nemt at omsætte teori til praksis og bruge naturen som klasseværelse:

Hvor ligger Skovskolen og hvad med transport?

Skovskolen Nødebo ligger mellem Gribskov og Esrum Sø en halv time nord for København 
Skovskolen Nødebo
Nødebovej 77 A
3480 Fredensborg

Busstoppestedet på Skovskolen

Med offentlig transport 

Bus 307 fra Hillerød Station kører lige til døren. Undervisningen starter og slutter altid, så det passer med bussen. Fra Hillerød er der tog videre til København, Helsingør, Gilleleje og Hundested.  Skovskolen ligger 5,5 km fra Gribsø Station på Gribskovbanen og 6 km fra Grønholt Station på Lille Nord-banen.

Kør med andre studerende

Mange af Skovskolens studerende kører i bil fire-fem sammen og deles om transportudgifterne. Transporten bliver hurtigt en del af fællesskabet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er der kollegium på Skovskolen Nødebo?

Ja - vi har i alt 86 kollegieværelser. Landsbyen er 4-personers-huse, Udsigten er 10-personers-huse og Damhuset (Penthouse) er 20-personers-huse. 

Værelserne er ca. 10 m2 og møbleret med seng, skrivebord, kontorstol, garderobeskab og reol. 4-personers-husene indeholder et fælles tekøkken med to kogeplader og et lille køleskab med fryseboks. Der er et spisebord med fire stole samt opbevaringsskabe. Der er ikke service, gryder mv. i køkkenerne. Der er to badeværelser i hvert hus. I husene er der et lille opbevaringsrum med våbenskab, som du kan leje nøgle til. 

Kollegieværelse i 4pers bygninger

Kollegieværelse i 4pers bygninger

Her kan du se en plantegning over værelset:

Plantegning kollegieværelse i Landsbyen

 

 

Værelserne er ca. 10 m2 og møbleret med seng, skrivebord, kontorstol, garderobeskab og reol.Værelserne er placeret på en gang med badeværelser, fælles køkken-alrum og opbevaringsrum med våbenskab. I køkken-alrummet er der sofagruppe med tv, langbord med stole, køleskabe, frysere, opvaskemaskine og to komfurer. Der er lidt service, gryder mv.

Kollegieværelse i 10pers bygningerKollegieværelse i 10pers bygninger

 

 

Værelserne er ca. 10 m2 og møbleret med seng, skrivebord, kontorstol, garderobeskab og reol.  Til hvert værelse er der bad og toilet.

Værelserne er fordelt på to etager. På hver etage er der køkken-alrum med sofagruppe og tv, spisebord med stole, køleskabe, frysere, to opvaskemaskiner og to komfurer.

Kollegieværelse i 20pers bygninger

Kollegieværelse i 20pers bygninger

 

 

Skovskolen Nødebo

Alle beboere har adgang til fælleshuset. Her er der tv-stue, sofagrupper, vaskemaskiner, tørretumblere, støvsuger, kælder med opbevaringsbure, fælles frysere og et fælleskøkken.

I køkkenet er der to komfurer og et fælleskøleskab. Der er ikke service i køkkenet.

 

 

 

 

 

 

Du kan først ansøge om kollegieværelse, når du er optaget på et studium og har modtaget dit optagelsesbrev.

 

 

Der er stor efterspørgsel efter at få et værelse på Skovskolens kollegium. Værelserne fordeles mellem ansøgerne af Skovskolens sekretariat. Vi fordeler værelser efter geografisk afstand til Skovskolen fra din aktuelle bopæl. Det betyder, at de, der kommer længst fra Skovskolen, først tilbydes værelse.

Er der en venteliste?
Studerende, der ikke kan tilbydes plads, kommer på ventelisten, som administreres af Skovskolens sekretariat. Når der bliver værelser ledige i løbet af året, beslutter sekretariatet, hvem på ventelisten, der får tilbudt værelset. Det gør vi ud fra geografisk afstand. Ud over det kan sekretariatet i særlige tilfælde tilgodese en ansøger ud fra personlige, sociale hensyn.

 

 

Der er stor efterspørgsel efter at få et værelse på Skovskolens kollegium. Værelserne fordeles mellem ansøgerne af Skovskolens sekretariat. Vi fordeler værelser efter geografisk afstand til Skovskolen fra din aktuelle bopæl. Det betyder, at de, der kommer længst fra Skovskolen, først tilbydes værelse.

Er der en venteliste?
Studerende, der ikke kan tilbydes plads, kommer på ventelisten, som administreres af Skovskolens sekretariat. Når der bliver værelser ledige i løbet af året, beslutter sekretariatet, hvem på ventelisten, der får tilbudt værelset. Det gør vi ud fra hvor længe, du har stået på venteliste. Ud over det kan sekretariatet i særlige tilfælde tilgodese en ansøger ud fra personlige, sociale hensyn.

 

 

Forsikringer

Hvis du skal bo på Skovskolen eller ønsker at opbevare grej i Skovskolens redskabsrum, henstiller vi til, at du er forsikret mod tyveri af værktøj, cykel, inventar mv. Skovskolen påtager sig intet erstatningsansvar.

Husdyr

Det er ikke tilladt at holde husdyr på Skovskolen. På Skovskolens arealer skal besøgende hunde altid føres i snor, og de må ikke opholde sig i Skovskolens bygninger og biler.

 

 

 

 

Du har rådighed over dit kollegieværelse fra onsdag i uge 35 til og med juni på dit andet studieår.

Du kan opsige dit værelse med 1 måneds varsel pr. den første i en måned.

 

 

Beboerrådet består af en lille gruppe studerende, som varetager de fælles interesser, der er for de studerende, der bor på Skovskolen. Der afholdes hvert år i september et beboerrådsmøde, hvor du har mulighed for at blive en del af rådet. Her kan du gøre din indflydelse gældende og komme med nye forslag og gode idéer.

 

Værelsesleje for studerende på Skovskolen

Hvis der er ledige værelser, kan studerende leje værelser på Skovskolen i forbindelse med faglige arrangementer som for eksempel sommerkurser, valgfag eller praktikværtaften for 100 kr. pr. nat inkl. linnedpakke. Sammen med værelset kan studerende bestille fuld forplejning (mandag morgen til fredag middag) for 530 kr. 

Der er ikke mulighed for alternativ overnatning på campus i telt, bil, campingvogn eller lignende. Al overnatning er i værelser. Hvis det ikke er fagligt relateret, kan du som studerende leje værelser til Skovskolens almindelige listepriser.

Vil du spørge om at booke værelse?

Spørgsmål om Skovskolen Djursland?

Louise Hansen
Mail: lh@ign.ku.dk
Telefon: 35 33 12 01