Skovskolens nye køkkenchef: ”Du kan smage og se årstiderne på buffeten”
Birgitte Sander Brandt tiltrådte som køkkenchef for Skovskolens Spisehus i Nødebo 1. november. Hun har længe været på den grønne vej i køkkenet, og kommer med 17 års erfaring i rygsækken fra Meyers
Hvad er spændende ved at forme et køkken som Skovskolens Spisehus?
"At maden er så vigtig en del af Skovskolen for så mange forskellige mennesker.
Jeg har længe været på den grønne vej - både i køkkenet og i fritiden
Jeg fokuserer på mad, som gør os godt og er mættende, uanset om du er på Skovskolen til møder og konferencer, kommer hjem fra arbejde i skoven eller fra undervisning på uddannelserne”.
Hvad kommer der på tallerkenen med dig som køkkenchef?
"Årstiderne mærkes på Skovskolen, og du kommer til at kunne smage og se dem på buffeten. Årstidens grøntsager indtager en prominent hovedrolle sammen med bælgfrugter, kød og fisk. Det bliver et moderne, grøntsagsbåret køkken”.
Hvor er du, når du ikke er i køkkenet?
"Så er jeg tit at finde ude på vandrestierne. Jeg har længe været på den grønne vej – både i køkkenet og i fritiden. Derfor er det en gave at få mulighed for at arbejde et sted som Skovskolen med så smukke og rolige rammer om maden uden som inde”.