Skind

NORDIC NATURE CRAFT

16. maj -17. maj 2025

Årets store event kredser om de pædagogiske og psykologiske potentialer i naturens håndværk, også kaldet nature craft. I to dage fordyber vi os i forskning, teori og praksis, og blandt glsterne er engelske Lisa Fenton, der arbejder akademisk og praktisk med bushcraft og vildmarksliv. Vi skal også nørde med naturmaterialer i en masse spændende workshops. 

VIL DU MED I 2025?

Tilmeld dig på interesselistenj og få et praj, så snart programmet er klar.

NORDIC NATURE CRAFT
Skovskolen 

Københavns Universitet
www.skovskolen.ku.dk

BAGGRUND – HVORFOR NATURE CRAFT?

På Naturvejlederuddannelsen og Friluftsvejlederuddannelsen på Skovskolen er vi optaget af den rolle nature craft og formidling af historiske håndværk i en nutidig kontekst potentielt kan have i forhold til perspektiver og viden om bæredygtighed – både socialt, økonomisk og miljømæssigt. Friluftsliv og naturvejledning har ikke nødvendigvis et bæredygtigt fokus, men hvordan kan vi som vejledere skabe refleksion og perspektiv på vores forbrug og måder at leve på. Gennem dette symposium forsøger vi at sætte fokus på den lokale og hjemhørende natur og de materialer vi kan indsamle, høste og anvende.

På uddannelserne har vi valgmodulet Bushcraft og håndværk, der især fokuserer på at bruge og bearbejde materialer fra naturen til udstyr til anvendelse i friluftslivet. Denne proces afstedkommer mange spørgsmål omkring tid, håndelag, kendskab til materialer, kulturhistorie og brug af udstyr. Vi skal blive ved med at stille spørgsmål og skabe perspektiv på vores værdier, vaner, tid og forbrug. Vi skal blive ved med at udfordre og afprøve nye teknikker, gå nye veje (og måske også tilbage) i arbejdet med at sætte vores trivsel, forbrug og aftryk på dagsordenen. Nordic Nature Craft er udsprunget af det arbejde.