Naturvejlederuddannelsen

På Naturvejlederuddannelsen bliver du klogere på dig selv og naturen omkring dig

Vil du inddrage naturen i dit arbejdsliv? På Naturvejlederuddannelsen lærer du at formidle til forskellige målgrupper, lede forandringer og arbejde kreativt med natur- og samfundsmæssige udfordringer

Som naturvejledere sætter vi hverdagen og verden i perspektiv gennem forundring, forståelse og formidling af viden om den danske natur.

Johanne Christiani, studieleder for Naturvejlederuddannelsen

Om Naturvejlederuddannelsen

Skovskolen, Københavns Universitet, udbyder Naturvejlederuddannelsen både på Sjælland og i Jylland. I samspil med din eksisterende uddannelse og erfaring giver Naturvejlederuddannelsen dig mulighed for at gå nye veje i dit arbejdsliv 

 

Naturvejlederuddannelsen er en fleksibel akademiuddannelse med en række moduler, du kan tage på fuld tid på et år eller deltid fordelt over op til seks år.
Se modulerne på Naturvejlederuddannelsen

 

 

Naturvejlederuddannelsen på Skovskolen, Københavns Universitet, er en akkrediteret akademiuddannelse i naturvejledning, der giver dig en unik mulighed for at få både en bred naturformidlingskompetence og en specialisering.

  • Naturvejlederuddannelsen er normeret til 60 ECTS-point, dvs. at indsatsen svarer til et helt års fuldtidsstudium. Uddannelsen tages på deltid over en flerårig periode
  • Obligatoriske moduler sikrer et fælles bredt fundament for alle naturvejledere. Du kan vælge at uddybe særlige kompetenceområder via valgfag og dit afgangsprojekt. 
  • Uddannelsen er fleksibel, og modulerne kan tages i vilkårlig rækkefølge. Du behøver ikke tage hele Naturvejlederuddannelsen, men kan vælge ét eller flere moduler til at styrke din fagprofessionelle profil
  • Naturvejlederuddannelsen er åben for studerende og kursister med et bredt spektrum af fagprofessionelle kompetencer. Du bliver en del af et tværfagligt studiemiljø og et solidt netværk.
  • Det er en akkrediteret uddannelse, som efterlever Københavns Universitets kvalitetssikringssystem samt sikrer en relevant kobling af teori og praksis
  • Uddannelsen afvikles i naturen, på internater, lidt online samt på Skovskolens to campusser i Nordsjælland og på Djursland, så du har god mulighed for at følge naturuddannelsen, uanset hvor i landet du bor
  • Det er en søsteruddannelse til Skovskolens akademiuddannelse i Friluftsvejledning, hvilket styrker uddannelsens faglige fundament og giver dig ekstra fleksibilitet i valg af moduler.

 

 

Naturvejlederuddannelsen sigter på mange målgrupper. Med Naturvejlederuddannelsen eller enkelte moduler kan du styrke dine kompetencer og udvikle dit nuværende job, eller du kan bruge uddannelsen til at søge nye veje. Du kan fx være:

  • folkeskolelærer, højskolelærer eller underviser, der ønsker at tilbyde mere kvalificereret udeundervisning og blive en bedre underviser
  • akademiker, der ønsker praktiske kompetencer og færdigheder
  • ansat inden for det pædagogiske felt, der ønsker at formidle natur til børn og unge
  • psykolog, terapeut eller ansat inden for socialsektoren, der ønsker at arbejde med natur i forebyggelse og behandling
  • ansat i den grønne sektor, der skal til at varetage formidling og udvikling af f.eks. naturnationalparker og andre nye tiltag
  • ansat i turisme og oplevelsesøkonomierhvervet, der ønsker af skabe og udvikle gode og lærerige oplevelser
  • allerede uddannet naturvejleder eller friluftsvejleder, der ønsker at udvide dine kompetencer.

 

 

Langt de fleste af vores studerende har en videregående uddannelse. En tredjedel har en uddannelsesbaggrund som pædagog eller folkeskolelærer. Mange kommer med akademiske uddannelser eller professionsuddannelser som for eksempel journalist eller sygeplejerske. Alle har relevant erhvervserfaring og flere har mange års erfaring bag sig. Naturvejlederuddannelsen trækker på denne erfaring, Det betyder også, at den typiske studerende på naturvejlederuddannelsen er i alderen 30 – 60 år.

Hør Sanne fortælle om at være studerende på Naturvejlederuddannelsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naturvejlederuddannelsen udbydes på Skovskolen Nødebo (Sjælland) og Skovskolen Djursland (Jylland). 
Her kan du få overblik over hvilke moduler der udbydes hvor og hvornår

Undervisningen på Naturvejlederuddannelsen foregår både på hverdage og i weekenden, og tilrettelægges forskelligt fra modul til modul. Vi veksler mellem undervisning, lidt online, internater og ture/ekskursioner.

 

 

 

 

 

Naturvejlederuddannelsen består af seks moduler med en pris på mellem 6.500 kr. og 13.500 kr. (momsfri). Modulerne kan tages enkeltvis.

Den samlede pris for uddannelsen ligger på ca. 62.000 – 68.000 kr. Hertil kommer varierende opholds- og forplejningsudgifter på i alt ca. 10.000 kr. alt efter hvordan det enkelte modul afvikles.
Se hvilke muligheder der er for økonomisk støtte til Naturvejlederuddannelsen

 

 

 

 

 

 

Hvert modul på Naturvejlederuddannelsen afsluttes med eksamen. Eksamensformen varierer fra modul til modul, men vil altid bestå af en vis grad af skriftlighed. Vi bestræber os på, at eksamen indeholder praktiske elementer. Studerende bedømmes individuelt efter 7-trinsskalaen – også ved gruppeeksamener.

 

 

Når du har bestået afgangsprojektet på Naturvejlederuddannelsen på Skovskolen, Københavns Universitet, får du ret til at anvende betegnelsen ”AU (akademiuddannet) Naturvejleder i teori og praksis” og den engelske betegnelse ”Academy Profession Degree of Nature Interpretation in Theory and Practice”. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Følg Naturvejlederuddannelsen på Facebook

Det er vigtigt at se ydmygt på, hvad naturen kan lære os  om den måde, vi bruger vores liv, tid og ressourcer på

Johanne Christiani, studieleder for Naturvejlederuddannelsen