19. juni 2019
Charlotte Ahrndt Jensen - HOPI nummer 100 fra Skovskolen.

Mød have- og parkingeniør nr. 100!

De første have- og parkingeniører blev færdige i 2014, og i år sender Skovskolen HOPI nr. 100 ud i den grønne virkelighed. Æren tilfalder Charlotte Ahrndt Jensen, der blev HOPI-studerende ad omveje, men som ikke har fortrudt et eneste sekund. Mød hende her.

”Hvor er det fedt, at vi er 100 nu. Det viser, at uddannelsen er godt på vej.” Sådan siger Charlotte Ahrndt Jensen, 28 år, der netop i dag er blevet færdig som have- og parkingeniør; og som en ekstra bonus kan kalde sig HOPI nr. 100.

Charlottes karriere startede ellers et helt andet sted. Med afsæt i forskellige tjenerjobs blev hun uddannet inden for restaurationsbranchen, og hun fik job som restaurantchef i Århus.

Barndomshjem i skov
Men Charlotte fandt hurtigt ud af, at den type job ville blive for hårdt for kroppen. Og så gik tankerne tilbage til den skov, hun som barn voksede op i.

”Mit barndomshjem lå i en skov, og min familie kendte den lokale skovfoged. Jeg var fascineret af hans arbejde, og kunne mærke, at naturen trak. Jeg ville gerne arbejde udenfor og med noget grønt.

Studieleder for have- og parkingeniøruddannelsen, Henriette Bonde (tv.) var klar med blomster og tillykke, da Charlotte Ahrndt kom ud fra sin afsluttende eksamen som HOPI nummer 100. 

Kom ind på anden prioriteten
”Da min kæreste og hans familie samtidig havde skovbrugsbaggrund, blev det naturligt at søge ind som skov- og landskabsingeniør. Det blev min første prioritet, men jeg havde også læst om have- og parkingeniør, så den blev min anden.

Skæbnen ville, at jeg ikke kom ind på min første prioritet, men i stedet startede på HOPI-studiet. Og det har jeg ikke et øjeblik fortrudt.”

Kæresten kom med
Charlotte kommer fra Hammel i Midtjylland, og ved studiestart havde hun aldrig være i Nordsjælland, hvor uddannelsen holder til.

”Det var noget af en omvæltning, men jeg havde fuld opbakning fra min kæreste. Efter et halvt år flyttede han også til Nordsjælland, og vi flyttede sammen i et lejet hus sammen med to af mine medstuderende.”

Afvekslende undervisning
”Jeg ville ikke have undværet alle de ting, jeg har oplevet på mit studie. Jeg har været særlig glad for den måde, undervisningen foregår på. Vi har mange ekskursioner og meget afveksling mellem ude- og klasseundervisning.

Underviserne har været superdygtige. De er hver især meget specialiserede i det fag, de underviser i, og de har været med til at skabe et godt studieliv. Samtidig er der et afslappet studiemiljø med masser af muligheder for aktiviteter i fritiden.”

Tillykke fra medarbejderne til HOPI nummer 100.

Praktik og bachelor i kommunalt regi
Som alle studerende på HOPI- uddannelsen fik Charlotte afprøvet den nye faglighed i praktikken. Her var hun i bytrægruppen i Aarhus Kommune, hvor hun bl.a. tegnede plantehuller og designede staudebede.

I Charlottes bachelorprojekt har hun også samarbejdet med Århus kommune. Her har det handlet om Eskelund, som er et stort grønt område, der for 30 år siden husede en losseplads. I dag er området delvist rekreativt, delvist et ’laboratorium’ for bl.a. Aarhus Universitet og arkitektskolen.

Charlottes projekt gik ud på at undersøge, hvad der skal ændres ved området, for at det stadig kan fungere som det gør i dag og samtidig huse musikfestivalen Northside. Festivalen flytter til området i 2021, og skal benytte det derefter hvert år.

Allerede i job
Det bliver også kommunale rammer, Charlottes første job som færdiguddannet skal foregå i. Hun har fået job i Faurskov kommune, som ligger tæt på den landejendom uden for Hammel, hun og kæresten flyttede til, da Charlotte kom i praktik.

”Det startede som et studiejob, og så ville de gerne beholde mig. Her skal jeg arbejde i den grønne drift. Det kommer både til at handle om tilsyn, borgerhenvendelser og samarbejdet i forbindelse med mindre nyanlæg.”

Vil bruge min faglige viden
”Det var under min praktik, jeg fandt ud af, hvor interessant driftsområdet kan være. Og egentlig havde jeg ikke regnet med, at jeg skulle arbejde i en kommune, men det har vist sig at være spændende.

"Der sker meget i disse år med fokus på klima og bæredygtighed, og jeg trives med at være en del af dét fokus"

Charlotte Ahrndt Jensen

Det vigtigste for mig er at arbejde et sted, hvor jeg kan bruge min faglige viden fra uddannelsen, samtidig med at jeg lærer nyt og er med til at udvikle og drifte de grønne området. Der sker meget i disse år med fokus på klima og bæredygtighed, og jeg trives med at være en del af dét fokus.”

Bonusinfo om Charlotte: Hun er hestenørd og træner såkaldt horsemanship. Det er træning af heste ud fra deres kropssprog. Charlotte har selv to heste.