14. september 2017

Landskabskunst på Skovskolen indviet

NATURENS DAG

Anden søndag i september var det traditionen tro Naturens Dag, og Skovskolen lagde endnu en gang skovbund til et væld af aktiviteter. Særligt i år var indvielse af et kunstværk af Alfio Bonanno; Danmarks store landskabskunster.

Kunstværket strækker sig over mere end 70 meter i hjertet af Skovskolens område, også kaldet ’den grønne kile’. Det er udført i træ og sten, og hovedformålet for kunstværket har været at danne ramme for samtale, refleksion, hvile og bevægelse. Især det sidste sørgede mange af de mere end 2.000 besøgende på Naturens Dag for. Kunstværket inviterer ganske enkelt til at blive siddet-, balanceret- og kravlet på.

Det var da også en glad og stolt Alfio Bonanno, der fortalte om kunstværket. Han frydede sig over at se værket brugt i praksis og glædede sig samtidig over det samarbejde, der ligger bag. Embracing Spaces, som kunstværket er blevet døbt, er nemlig blevet til i samarbejde mellem elever og undervisere fra Skovskolen og kunstneren selv.

På billedet ses et udpluk af de medvirkende: elev Dan Lading og underviser Bjørn Engtorp og projektleder Søren Præstholm, begge fra Skovskolen.

Faktaboks:

Naturens Dag er Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådets årlige mærkedag for naturoplevelser. Den finder sted anden søndag i september. Arrangementet på Skovskolen i Nødebo er et af landets største.

Alfio Bonanno er født på Sicilien. Han har boet i både Australien og Italien, men flyttede i 1975 til Langeland, hvor han har boet siden. Han har specialiseret sig i stedspecifik landskabskunst, oftest i stor skala.


Se film om, hvordan værket blev til

https://www.youtube.com/watch?v=PirGMARCHeU