14. maj 2018

Fællesridt og historier om jagt i skoven: Mød op på Skovskolen til fejring af den nye nationalpark

NATIONALPARK

Der vil både være borgmestertale, fællesridt i Gribskov og mere om planerne for den nye nationalpark, når Skovskolen 3. juni 2018 er med til at fejre, at parken åbner. Skovskolen ligger midt i parken, og vil også fremover spille en aktiv rolle, siger forstander.

Skovskolen har siden sin start i 1948 ligget midt i det, der nu er den nye Nationalpark Kongernes Nordsjælland. Det er derfor oplagt, at skolen er med til at markere åbningen af Danmarks femte nationalpark.

Dagens program starter kl. 13.00 og er for hele familien. Her vil borgmester Kirsten Jensen byde velkommen og sende heste og ryttere afsted på fællesridt, mens jagthornsblæserne spiller.

Fællesridtet foregår med guide og bringer rytterne rundt til markante steder i det parforcejagtlandskab, der er en del af nationalparken. Publikum på to ben bliver dog ikke snydt. De kan på hestevognsture opleve noget af det samme, når natur- og kulturformidlere fra Skovskolen i samarbejde med Naturstyrelsen Nordsjælland og folk fra Parforcejagtlandskabet fortæller historier om skoven og den nye nationalpark.

Centrum for friluftsoplevelser og formidling
Skovskolens forstander, Thomas Færgeman, glæder sig til dagen og til, at Skovskolen også fremover spiller en aktiv rolle i den nye nationalpark.

”Vi vil gerne være et af de centrale udgangspunkter for friluftsoplevelser i nationalparken, og vi vil gerne være centrum for formidling af skovenes betydning for naturen, bæredygtig produktion af træ og for menneskers trivsel.”

”Vi har haft og har fortsat et stærkt samarbejde med Hillerød kommune, ikke mindst om børns brug af naturen. Det samarbejde vil vi rigtig gerne fortsætte og også gerne udvide til de andre kommuner i nationalparken.”