Skovparkourbanen

Skovparkourområdet på Skovskolen giver særlige muligheder for at dyrke parkour i skoven. Det er en del af Friluftslaboratoriet og finansieret af bl.a. TrygFonden.

Skovparkour på SkovskolenParkour er bedst kendt som et bevægelsesfænomen fra storbyerne, hvor især unge mennesker springer, hopper, klatrer og løber over mure, gelændre og trapper. Parkour stammer fra 80’ernes Paris og startede faktisk ved, at de unge fra storbyens forstæder tog ud i de store skove nord for byen for at træne deres teknikker.

Parkourbevægelsen kom til Danmark i starten af det nye årtusinde. Til at begynde med var det også her en subkultur blandt byens unge, men i dag har parkour fundet vej til både højskoler, idrætsforeninger og fritidsordninger.

Skovskolens parkourområde rummer flere elementer: Grupper af fritstående pæle, ’abegrotten’, stænger spændt ud mellem træerne, en specialdesignet brændestak samt løse stubbe, man kan bygge sin egen bane med. Området er udviklet i samarbejde med Street Movement og Gerlev Idrætshøjskole.

Du finder de særlige parkourmuligheder på begge sider af hovedstien, lige hvor bygningsarealet stopper.

Benyt faciliteterne med omtanke. Start med de lave forhindringer og arbejd dig op i sværhedsgraderne. Husk, at der er tale om idrætsfaciliteter - IKKE om en legeplads – og at al færdsel på Skovskolens parkourfaciliteter sker på eget ansvar.

Parkourbanen er til frit brug. Faciliteten kan ikke beslaglægges af en gruppe. Giv derfor plads, hvis andre også ønsker at benytte stedet, mens du er der.

Du kan få inspiration til din brug af parkourbanen her: www.skovparkour.dk

NB! Bemærk, at du ikke må afholde kommercielle arrangementer på Skovskolen