Skilt ved Skovskolens Spisehus

Skovskolens Spisehus

Nordisk køkken inspireret af naturens spisekammer

Sundhed og økologi er vores udgangspunkt, og menuerne skifter med årets gang, så vi altid har sæsonens råvarer i centrum. Det er mad med saft og kraft, skabt til nydelse og velbehag.

Spisehusets lokaler danner smukke, rolige rammer om maden. Spisehuset har plads til 96 personer og Gæstehuset til 48 personer.

Mad i det fri

Udforsk naturen og området omkring Skovskolen og tag maden med jer i det fri. Fra april til oktober rykker vi også gerne udendørs. Hvad med en lækker picnickurv til frokost, egen tilberedt mad over bål eller en udsøgt middag serveret i vores samekåte i skoven oplyst af levende lys? 

Picnickurve

En skovtur med picnickurve er et oplagt alternativt til den klassiske frokostbuffet. Slå jer ned på Sletten eller gå en tur til Esrum Sø eller Dronningens Bøge med picnickurve fra Skovskolens Spisehus. Antal deltagere: 10-60 personer.

Gæster med picnickurv

Toretters middag i et samisk telt

Opdækning i KaatenSkovskolen har et stort samisk telt - en kaate med bålsted i midten, Samernes telte – også kaldet 'Lavvo' eller Nordens tipier – var oprindelig bygget i træ og rensdyrskind. Skovskolens kaate er af træ og bomuldslærred.

Kaaten kan indrettes til en unik spisesal oplyst af et bål i midten. Et super stemningsfyldt sted til middag 
Antal deltagere: 10-36 personer. Booker I en ekstra kaate, bliver der plads til op til 80 personer.

De i alt ti bord/bænke sæt i og uden for kaaten er mobile, så I kan indrette jer, som det passer bedst. To af de udendørs bord/bænke sæt er overdækkede.

Kaaten på Skovskolen

Simremad omkring bålet

Bållys fra KaatenSæt stemningen med simremad: Et enkelt, rustikt måltid indtaget for eksempel omkring bålet på shelterpladsen eller i Skovskolens samiske telt Kaaten. Vil I forlænge udeoplevelsen, er det både muligt at overnatte i sheltrene og i Kaaten.
Antal deltagere: 10-30 personer

Grill selv-hygge

Aktiver gæsterne og lad dem selv hygge ved grillen. Skovskolens Spisehus leverer madkurve med råvarer og tilbehør til en grillmiddag i grønne omgivelser. Grillen er tændt og bordet er dækket – det er bare at gå i gang som grillmester.
Antal deltagere: 10-36 personer

Vinsmagning og gode historier

Hør de gode fortællinger om vores vine og smag selv på sagerne. Skovskolens Spisehus tilbyder vinsmagning i et stemningsfyldt samisk telt, hvor I også har mulighed for at indtage en middag.

Bålkaffe

Kaffe og kage behøver ikke at foregå indendørs – i hvert fald ikke, når I er på Skovskolen. Skovskolens Spisehus serverer gerne kaffe kogt over bål, så I kan nyde en pause fra dagens faglige indhold. Evt. kombineret med en walk and talk op til bålet og tilbage.

Bålkaffe