Mand ved bål

FREDAG – dannelse, læring og trivsel

Hvad kan bushcraft bruges til i en professionel kontekst? På symposiets første dag sætter vi fokus på læring og pædagogiske værdier i bushcraft, craftpsykologi og naturdannelse

Kom og bliv inspireret og opdateret med ny viden om hvordan fagfolk arbejder med bushcraft som metode inden for daginstitutioner, skole, specialområdet og sundhed. Deltag i eftermiddagens faglige workshops og kom hjem med aktiviteter, du kan kan gå i gang med med det samme på dit faglige område.


PROGRAM Fredag 16. juni 2023

9.00

Kaffe, morgenbolle og sniksnak

9.30

Fælles velkomst

9.45 

Bushcraft i en professionel praksis

Dagens oplægsholdere:

Bushcraft i et historisk og nutidigt perspektiv
Johanne Christiani, studieleder på Naturvejlederuddannelsen, Skovskolen, Københavns Universitet

De positive effekter ved craftpsykologi i professionel praksis
Anne Kirketerp, ph.d., psykolog og grundlægger af Center for Craftpsykologi

Nature Connectedness – hvad, hvorfor, hvordan?
Tanya Uhnger Wünsche, Nature Connectednessforsker og -facilitator, NEED FOR NATURE

Naturfordannelse
Rikke Hartmeyer, ph.d. i uddannelsesforskning, projektmedarbejder ”Den grønne Rygrad” i Haver til maver

12.00

Frokost i det grønne og networking

13.00

Praktiske workshops – udendørs

Vælg mellem fire workshops, hvor dygtige fagprofessionelle deler deres erfaring med bushcraft for bestemte målgrupper. Vi arbejder udendørs, så husk påklærning til vejret. Fokus er inspirerende projekter og øvelser, du kan tage med tilbage i din praksis.

 

I denne workshop vil bushcraft-aktiviteterne være målrettet børn i alderen 2 – 6 år. Der vil være fokus på sanser og motorik som grundlag for at interagere i natur.

 

 

Bushcraftaktiviteter på skoleområdet fokuserer på læring og det læringsperspektiv der knytter sig til bushcraft inden for et bredt fagområde. Der vil også være fokus på, hvordan vi gennem håndens arbejde med naturlige materialer kan sætte perspektiv på kulturhistorie og igangsætte en diskussion af vores forhold til natur.

 

 

Her vil fokus være på at arbejde med bushcraft både potentialer og tilgange i konkrete aktiviteter tilrettet specialområdet. Fokus vil være på hvordan et forløb kan se ud over tid, og hvordan der skabes et godt uderum for elever med særlige behov.

 

 

På denne workshop arbejder vi bredt med konkrete aktiviter med fokus på de trivselsfaktorer, der kan være knyttet til bushcraft. Vi arbejder med mestring, fejl, kontrol, repetition, kropslighed og mening.

 

15.30 

Opsamling og refleksion over dagens input

16.00

Farvel og tak for denne gang


OVERNATNING OG FORPLEJNING

Du kan tilmelde dig Bushcraftsymposiets begge dage eller hhv. fredag eller lørdag. Ønsker du at overnatte fra fredag til lørdag, er der flere muligheder:

  • Medbring eget sovegrej og overnat i det fri på Skovskolen Nødebos område. Vi har sheltere, og pladserne her er først til mølle
  • Book værelse på Skovskolen Nødebo – se mere i tilmeldingen

Prisen inkluderer te, kaffe og en morgenbolle, lækker frokost over bål samt lidt frugt og sødt til eftermiddagskaffe/te.

Overnatter du til lørdag, skal du selv sørge for morgenmad lørdag eller tilkøbe det i Skovskolens Spisehus.

Shelterplads på Skovskolen Nødebo

Bushcraft-festivalen arrangeres af Skovskolen - Københavns Universitet i samarbejde med Bushcraft Danmark og Dansk Friluftsliv

Logoer